Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πάνος Ηλιού

Εικόνα Πάνος Ηλιού
Πάνος
Ηλιού
Biography: 
 • Ο Παναγιώτης Ηλιού γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα.
 • Ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 12 ετών, και σε ηλικία 16 χρονών άρχισε να συμμετέχει σε ροκ γκρουπ δίνοντας συναυλίες.
 • Το 1997 ξεκίνησε μαθήματα στο "Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανάς" όπου παρακολούθησε και σεμινάρια με τους Mike Stern, Pat Martino και Frank Gambale και το 2000 άρχισε την επαγγελματική του πορεία στην Ελλάδα.
 • Συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα της Ελληνικής έντεχνης, λαϊκής και ποπ μουσικής σκηνής, καθώς και με θέατρα όπως το Βέμπο και το Παρκ, παίρνοντας μέρος σε μουσικές παραστάσεις υπό την μουσική διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη. Άλλες συνεργασίες όπως το γκρουπ Νάμα, και διάφορα άλλα σχήματα παίζοντας ροκ, φανκ, λατιν και τζαζ.
 • Το 2009 πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Ανώτατο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης στη Ολλανδία και μετακόμισε εκεί, όπου το 2013 απέκτησε πτυχίο με τιμές (Bachelor degree with honors) στο τμήμα τζαζ κιθάρας με ειδίκευση jazz performance/education. Η αποφοίτησή του αυτή και λόγω του βαθμού του, του εξασφάλισε το 2013 μία θέση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο ίδιο Κονσερβατόριο με κατεύθυνση jazz performance, όπου απέκτησε το 2015 και το Master of Music in Jazz Performance/Composition.
 • Κατά τα 6 χρόνια διαμονής του στην Ολλανδία παρακολούθησε σεμινάρια με τους Jonathan Kreisberg, Kurt Rosenwinkel, Peter Bernstein, Philippe Catherine, Kenny Werner, Bob Sheppard, John Bernard Riley, Jean Michel Pilc, Hein van de Geyn, Jesse van Ruller, Maarten van den Grinten και πολλούς άλλους καταξιωμένους μουσικούς της τζαζ Ευρωπαϊκής σκηνής. Δημιούργησε διάφορα τζαζ γκρουπ και έδινε συναυλίες σε τζαζ κλαμπ στο Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Χάγη και Ρότερνταμ. Συνεργάστηκε με την Utrecht's Big Band, υπό την διεύθυνση του Ilja Reijngoud, με τραγουδίστριες όπως η Laura Fygi και Denise Jannah, και με πολλούς άλλους μουσικούς/καθηγητές Κονσερβατορίων της Ολλανδίας.
 • Το 2014 κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος, επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει το Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, μαζί με άλλους 6 μεταπτυχιακούς φοιτητές των υπολοίπων 6 μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας, και συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ "Jazz dag - New Generation of Jazz" στο Ρότερνταμ, όπου έπαιξε με τους καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές Rob van Bavel, Stefan Lievestro και Hans van Oosterhout.
 • Το καλοκαίρι του 2015 και για ένα χρόνο μετακόμισε στην Γαλλία όπου δίδαξε σε ωδείο στην Τουλούζ ηλεκτρική κιθάρα, τζαζ θεωρία/αρμονία, μουσικά σύνολα καθώς και σειρά σεμιναρίων με θέμα την τζαζ κιθάρα και αυτοσχεδιασμό σε μαθητές του κλασικού τμήματος.
 • Από τον Μάιο του 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα όπου άρχισε να συνεργάζεται με γνωστούς μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, όπως οι Κώστας Κωνσταντίνου, Γιάννης Παπαναστασίου, Δημήτρης Κλωνής, Παναγιώτης Κωστόπουλος, οι τραγουδίστριες Τέρρη Βακιρτζόγλου, Νάσια Γκόφα και πολλοί άλλοι, και εμφανίζεται σε όλα τα γνωστά τζαζ κλαμπ της πόλης.
 • Οι συνεργασίες του επεκτείνονται και πέρα από την τζαζ μουσική σκηνή βεβαίως. Είναι μέλος της «Μπάντας των Μποέμ» του γνωστού ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη και μία από τις φετινές του συνεργασίες ειναι και αυτή με τον τραγουδιστή και συνθέτη Γιάννη Μαθέ. Με συνεχείς εμφανίσεις σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας καθώς και όλης της Ελλάδας.
 • Παράλληλα δημιούργησε το δικό του τζαζ κουιντέτο για την ηχογράφηση του προσωπικού του δίσκου και ζωντανές εμφανίσεις.