Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Funk Rhythm Guitar

Πάνος Ηλιού

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

5
Average: 5 (3 votes)
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τι θα μάθω;

Βασική ρυθμική τεχνική για να παίζουμε δέκατα έκτα. Tεχνική δεξιού χεριού (αριστερού για αριστερόχειρες) και scratching technique με τη βοήθεια του μετρονόμου.

Στο τέλος του μαθήματος αυτού θα μπορούμε να παίξουμε 16th notes με ακρίβεια αλλά και με σωστή και χαλαρή κίνηση του strumming χεριού σε διάφορα tempo.

1o Μάθημα:  Βασική ρυθμική τεχνική για να παίζουμε δέκατα έκτα.

Tεχνική δεξιού χεριού (αριστερού για αριστερόχειρες) και scratching technique με τη βοήθεια του μετρονόμου.

Στο τέλος του μαθήματος αυτού θα μπορούμε να παίξουμε 16th notes με ακρίβεια αλλά και με σωστή και χαλαρή κίνηση του strumming χεριού σε διάφορα tempo.

2o Μάθημα:  Διαχωρισμός των δέκατων έκτων, μίξη αυτών και δημιουργία απλών funk grooves.

Στο τέλος του μαθήματος αυτού θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα σε διάφορους συνδυασμούς από δέκατα έκτα και να δημιουργήσουμε τα πρώτα μας funk grooves.

3o Μάθημα:  Floating right hand technique, straight και swing 16th notes.

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε μία καινούρια τεχνική που θα μας επιτρέπει να έχουμε αξίες μεγαλύτερες των δεκάτων έκτων καθώς και τη διαφορά του rhythmic feel μεταξύ των straight και swing δέκατων έκτων. Έτσι θα εμπλουτίσουμε περαιτέρω την τεχνική μας με δύο νέα "εργαλεία" στη διάθεσή μας.

4o Μάθημα:  Slide Technique.

Μία ακόμα νέα τεχνική στην παλέτα των "εργαλείων" μας για τη δημιουργία funk grooves.

5o Μάθημα:  Chord inversions, chord reduction and voicings.

Στο τέλος του μαθήματος αυτού θα έχουμε αναπτύξει τις γνώσεις μας πέραν του ρυθμού και θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα στην ταστιέρα έχοντας μία συνεχή αρμονική κίνηση, ακόμα και σε ένα ακκόρντο, χρησιμοποιώντας όλες τις αναστροφές και τα διάφορα voicings των συγχορδιών.