Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Drop 2 Voicings

Νικηφόρος Παπαναγής

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

5
Average: 5 (2 votes)
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τι θα μάθω;

Σχετικά με αυτό το μάθημα: Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων θα ασχοληθούμε με το επόμενο βήμα από τις απλές συγχορδίες (ανοιχτές και μπαρέ). Οι συγχορδίες Drop 2 είναι μαζί με τις Drop 3 ο πιο απλός τρόπος να μετατρέψουμε μια απλή τρίφωνη συγχορδία σε τετράφωνη, δηλαδή να προσθέσουμε και την έβδομη νότα. Τα Drop 2 παρόλο που έχουν συνδεθεί κυρίως με τη Jazz, χρησιμοποιούνται στα περισσότερα ήδη μουσικής και γι’ αυτό το άκουσμά τους δεν είναι ξένο στα αφτιά μας.

 

Στο τέλος αυτού του μαθήματος: Θα ξέρετε τις βασικές Drop 2 συγχορδίες και στα τρία σετ χορδών εφαρμοσμένες πάνω σε τρεις διαφορετικές ματζόρε τονικότητες για μεγαλύτερη ευκολία. Κατ’ επέκταση θα μπορείτε να κινηθείτε πιο εύκολα συγχορδιακά και να νιώσετε πιο ελεύθεροι στο να συνοδεύσετε οποιοδήποτε κομμάτι.

 

Tip: Κάτι που δεν ανέφερα στο video είναι το πόσο βολικό είναι να συνδυάζουμε τα τρία διαφορετικά σετ χορδών στην ίδια τονικότητα, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο εύρος για να κινηθούμε. Αν δηλαδή ξεκινήσουμε τις βαθμίδες πχ. της Σολ ματζόρε στο χαμηλό σετ, μπορούμε να αλλάξουμε στο μεσαίο και μετά στο ψηλό και έτσι να έχουμε σχεδόν 2 οκτάβες συγχορδιών αντί για μια.

1o Μάθημα:  Drop 2 Voicings στο μεσαίο σετ χορδών (C Major)

2o Μάθημα:  Drop 2 Voicings στο πάνω σετ χορδών (G Major)

3o Μάθημα:  Drop 2 Voicings στο κάτω σετ χορδών (F Major)